Konkurs dla KGW - „Wielkopolskie Smaki Wigilijne”

domek z piernika (link otworzy duże zdjęcie)

Samorząd Województwa Wielkopolskiego zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich z województwa wielkopolskiego do udziału w konkursie na świąteczną potrawę pn. „Wielkopolskie Smaki Wigilijne”. Do wygrania nagrody!

Zasady uczestnictwa

Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:

  • na potrawę wytrawną
  • na potrawę słodką

KGW chętne do udziału w konkursie proszone są o przesłanie Karty zgłoszeniowej do Konkursu (załącznik nr 1) wraz z podpisaną klauzulą informacyjną, Oświadczenia uczestnika (załącznik 2) oraz Zgody na przetwarzanie wizerunku (załącznik nr 3) do 29 listopada 2024 r.

Dokumenty można składać:

  1. drogą elektroniczną na adres e-mail: swieta@umww.pl
  2. osobiście lub za pośrednictwem poczty tradycyjnej/kuriera w godzinach pracy Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu na adres:

Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
al. Niepodległości 34
61-714 Poznań

Na kopercie należy dopisać: Konkurs pn. „Wielkopolskie Smaki Wigilijne”,

  1. za pośrednictwem elektronicznej skrytki podawczej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w ePUAP: /umarszwlkp/SkrytkaESP.

WAŻNE: Każdy Uczestnik może zgłosić tylko jedną potrawę, w jednej z dwóch kategorii, o których mowa w § 6 ust. 3 Regulaminu Konkursu.

Przebieg konkursu
Finał Konkursu odbędzie się w dniu 7 grudnia 2024 r. w Gminnej Hali Sportowej im. Józefa Kiszkurno w Brudzewie, ul. Powstańców Wielkopolskich 35B (województwo wielkopolskie, powiat turecki) podczas Jarmarku Bożonarodzeniowego

20241108135320_jarmark.jpg [1357x1920]

Uczestnicy Konkursu w dniu finału zobowiązani są dostarczyć potrawę konkursową zgłoszoną w karcie zgłoszeniowej. Każda potrawa musi składać się wyłącznie z produktów jadalnych – nie wyłączając dekoracji.

Ocena potraw odbywać się będzie w dwóch kategoriach – na potrawę wytrawną i na potrawę na słodko.

Ocenie poddany zostanie sposób prezentacji, tj. wygląd, estetyka, oryginalność i sposób podania, walory smakowe i zapachowe, związek potrawy z regionem i jego tradycjami, w tym: tradycyjne metody wytwarzania, wykorzystane surowce, produkty i półprodukty lokalne.

Nagrody
Zwycięzcami Konkursu w każdej z dwóch kategorii zostanie do 18 nominowanych KGW, które uzyskają największą liczbę następujących po sobie punktów. Otrzymają oni nagrody finansowe, których wielkość określa regulamin konkursu.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z regulaminem konkursu i zachęcamy do udziału!

Regulamin konkursu oraz formularze w załącznikach.

 

Opublikowano: 13 listopada 2024 08:09

Kategoria: Aktualności

Wyświetleń: 326

Zdjęcia:

Załączniki:

Regulamin [43.5 KB]

karta zgłoszeniowa [152.41 KB]

oświadczenie uczestnika [148.7 KB]

zgoda na przetwarzanie wizerunku [144.65 KB]