Zapraszamy do konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”

konkurs (link otworzy duże zdjęcie)

Serdecznie zapraszamy do udziału w XXIII edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”

Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:

  1. Na najlepszy regionalny produkt żywnościowy 

Serdecznie zapraszamy producentów żywności tradycyjnej do udziału w XXIII edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa wielkopolskiego.

Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe.

Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie/dostarczenie do 27 czerwca 2024 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia.

Dokumenty można składać:

  1. drogą elektroniczną na adres e-mail: dr.sekretariat@umww.plz dopiskiem „konkurs NKD 2024 – produkt”,
  2. osobiście lub za pośrednictwem poczty tradycyjnej/kuriera w godzinach pracy Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu na adres:
    Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
    Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
    al. Niepodległości 34
    61-714 Poznań

Na kopercie należy dopisać „konkurs NKD 2024 – produkt”.

3. za pośrednictwem elektronicznej skrytki podawczej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w ePUAP: /umarszwlkp/SkrytkaESP.

Konkurs odbędzie się w 4 kategoriach (w 10 podkategoriach):

  1. Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego:
  • Produkty i przetwory mięsne
  • Produkty i przetwory z ryb
  • Produkty mleczne
  • Miody
  1. Produkty regionalne pochodzenia roślinnego:
  • Przetwory owocowe
  • Przetwory warzywne
  • Produkty zbożowe
  • Wyroby cukiernicze
  1. Napoje regionalne:
  • Napoje bezalkoholowe
  • Napoje alkoholowe
  1. Inne produkty regionalne.

Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego.

2. Na najlepszą potrawę regionalną

Drugą część XXIII EDYCJI KONKURSU NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO – SMAKI REGIONÓW stanowi konkurs na najlepszą potrawę regionalną województwa wielkopolskiego.

Konkurs ma również charakter otwarty. Przystąpić mogą do niego dwuosobowe ekipy reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich z województwa wielkopolskiego, spełniające kryteria konkursowe.

Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie/dostarczenie do 27 czerwca 2024 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia

Dokumenty można składać:

  1. drogą elektroniczną na adres e-mail: dr.sekretariat@umww.plz dopiskiem „konkurs NKD 2024 – potrawa”,
  2. osobiście lub za pośrednictwem poczty tradycyjnej/kuriera w godzinach pracy Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu na adres:
    Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
    Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
    al. Niepodległości 34
    61-714 Poznań

Na kopercie należy dopisać „konkurs NKD 2024 – potrawa”.

3. za pośrednictwem elektronicznej skrytki podawczej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w ePUAP: /umarszwlkp/SkrytkaESP.

Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego.

Szczegóły dotyczące konkursu można znaleźć na stronie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego - TUTAJ

Więcej informacji

Opublikowano: 17 czerwca 2024 11:48

Kategoria: Aktualności

Wyświetleń: 174